نطق خبرساز ترامپ درباره تهدید هسته‌ای ایران چه کسانی طالبان را تطهیر می‌کنند؟ سفارت روسیه در تهران بیانیه صادر کرد/ آزادی تبعه‌ای که پاییز گذشته بازداشت شد نام گروسی در میان مخاطبان موبایل هک‌شده مقام اسرائیلی پزشکیان: آمریکا برای ادامه مذاکره شرایط تحقیرآمیزی مطرح می‌کند که بنده حاضر به پذیرش آن نیستم حنظله گوشی نفتالی بنت را هک کرد پوتین: شرق اوکراین را تصرف خواهیم کرد شنیدن صدای انفجار در نزدیکی پایگاه هوایی در استان صلاح الدین عراق وزارت خارجه ایران: ونزوئلا حق دفاع از خود در برابر هر تعرض خارجی را دارد رسانه‌های عبری: نیرو‌های جدایی‌طلب جنوب یمن تماس‌هایی با تل‌آویو برقرار کرده‌اند بندر نشطون از دست ریاض خارج شد عراقچی در گفت‌و‌گو با الجزیره: تکرار جنگِ شکست‌خورده عاقلانه نیست / برای ما اولویت دیپلماسی است ولی برای هر وضعیت دیگری هم آمادگی داریم تعلیق فعالیت سرایا السلام در ۲ استان عراق به دستور صدر ادعای رئیس موساد: ایران همچنان به دنبال نابودی اسرائیل است سقوط هواپیما در مکزیک؛ ۷ نفر جان باختند

مدیرکل آژانس: علی‌رغم چالش‌ها، همکاری با ایران ادامه دارد

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرد که با وجود چالش‌هایی که درباره برجام وجود دارد، همکاری با ایران در مورد برنامه هسته ای ادامه دارد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۲۱ - ۱۳ آذر ۱۳۹۹ - 2020 December 03
کد خبر: ۶۹۱۳۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی امروز (پنج‌شنبه) تأیید کرد که همکاری با ایران در مورد برنامه هسته ای ادامه دارد، اما مطمئناً چالش‌هایی در مورد برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) وجود دارد.

او در سخنرانی خود در نشست مجمع گفت‌وگوی مدیترانه در پایتخت ایتالیا گفت: بازرسان آژانس انرژی اتمی می توانند از سایت های هسته ای در ایران بازدید کنند، اما هنوز کارهایی برای انجام و مطمئناً چالش هایی در مورد برجام وجود دارد.

گروسی وضع مربوط به توافق هسته‌ای ایران را «پارادوکس» توصیف کرد و مدعی شد: برجام با وجود خروج آمریکا از آن هنوز پابرجاست. اما نکته عجیب این است که پس از تصمیم ترامپ در ماه مه ۲۰۱۸ برای خروج از برجام، ایران اعلام کرد که یک سری اقدامات برای کاهش تعهدات خود در برخی از موارد توافق انجام می‌دهد!

او اعلام کرد: میزان تعهد ایران به برجام در حال کاهش است، اما این امر به صورت آشکار اتفاق افتاد و می‌توان درباره آن تحقیق کرد. باید برنامه جامع اقدام مشترک تهران را از پروتکل الحاقی آژانس بین المللی انرژی اتمی که به بازرسان اجازه می‌دهد به سایت‌های هسته‌ای ایران با درجه بیشتری دسترسی داشته باشند، جدا کرد.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: ایران چندین ماه اجازه بازدید از بخش‌های مهم را نداد، اما من به تهران رفتم و این مشکل برطرف شد.

در سال ۲۰۱۸ (اردیبهشت ۱۳۹۷) «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در سخنرانی خود در کاخ سفید رسما خروج آمریکا از برجام را اعلام کرد.

رئیس‌جمهور آمریکا در سخنرانی خود در موعد تعیین سرنوشت برجام در ادامه ادعا‌های خود گفت: «ایران همچنان به دنبال دستیابی به سلاح‌های هسته‌ای و ساخت وسایل پرتاب آنهاست.»

اما به تازگی با پیروزی «جو بایدن» نامزد دموکرات‌ها در انتخابات آمریکا، واکنش‌های مختلفی درباره توافق هسته‌ای ایران مطرح شده است.

 

 

مطالب مرتبط
ارسال نظر